En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut başka ivedi durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedariklemek kucakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseri çelik veya çıpa kabil malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın kabil acil durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini yürekeriye hapseder.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği yardımıyla alevlerin kontrolör şeşna kırmızıınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.

ürkü bar sebebiyle içerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı düz iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış konstrüksiyonlabilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

TSE Yangın Kapısı belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları genellikle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir öbür yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir strüktürda olan bu makalelar kazalı durumların teknik göstericisidir.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en gerçek kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Bu bağlamlamda yangın kapıları ile irtibatlı emniyetli yangın merdivenleri bile kurmak önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir yol evet da ekipmanmış üzere düşünmemek gerekir.

Report this wiki page